top of page
Nieuwbouw Verbouw Advies Tekenwerk BouwConsult37 Koudekerke Vlissingen Woning

Vergunningsaanvraag / Vergunningscheck

Heeft u een vergunning nodig? Of wilt u een vergunningscheck uitvoeren? BouwConsult37 kan u volledig ontzorgen in deze stappen. Hieronder leest u daar meer over.

Voor veel bouw- en verbouwactiviteiten is een meer of minder uitgebreide omgevings-vergunning vereist. Wij beschikken over de juiste expertise op dit gebied en kunnen de volledige omgevingsaanvraag (voorheen bouwaanvraag) met alle daartoe behorende documenten (tekeningen en berekeningen) voor u verzorgen.

Wat zijn de regels?

Of er een vergunning nodig is, hangt van meerdere factoren af. Ook kan een aanbouw of dakkapel zo ontworpen worden dat u geen vergunning nodig heeft. BouwConsult37 kan u hierin adviseren. Wij zoeken en verzamelen de regels die betrekking hebben op het plan. We adviseren u over welke mogelijkheden er zijn. 

 

Heeft u al een idee over wat u wilt? Of zelfs al een getekend plan? Ook voor de check en/of het uitvoerend tekenwerk kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij BouwConsult37.

 

Een vergunningscheck kunt u eventueel zelf onderzoeken via www.omgevingsloket.nl. Let er wel op dat daar niet alle onderdelen in worden meegenomen zoals het “bestemmingsplan” waar uw plannen ook vaak aan moeten voldoen.

Vooroverleg (Concept omgevingsvergunning)

Indien er een vergunning nodig is, adviseren wij om een vooroverleg te doen. Dit is geen verplichting, maar vaak wel aan te raden om als eerste stap te doen. Een vooroverleg is het deel dat u uitvoert vóór een vergunningsaanvraag. De gemeente bekijkt of het plan o.a. voldoet aan het bestemmingsplan. Daarnaast wordt het (afhankelijk van de locatie) voorgelegd aan de welstandscommissie. Ze kijken naar de uitstraling en of het past in de omgeving.

 

Het grote voordeel van een vooroverleg is dat u nog geen leges hoeft te betalen, maar eenmalig circa € 80,- (afhankelijk van de gemeente) en dan weet u waar u aan toe bent. Daarnaast hoeft het hele plan nog niet tot in het kleinste detail uitgewerkt te zijn op constructief, bouwfysisch en bouwkundig niveau. Bij een omgevingsvergunning aanvraag brengt de gemeente, over de bouwkosten van het te realiseren object, leges in rekening. Tevens moet alles al compleet uitgewerkt zijn. 

 

BouwConsult37 adviseert u graag verder en kan dit voor u verzorgen. Zo kunnen wij de omgevingsvergunning voor u indienen. Wij doen dit voor diverse opdrachtgevers. De leges worden dan rechtstreeks doorberekend naar u als opdrachtgever. 

 

Via het contactformulier vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Geef gerust aan met welke onderdelen wij u kunnen helpen. Wilt u compleet ontzorgt worden? Vraag dan naar het stappenplan in de offerte.

bottom of page